لوله یک قطعه استوانهای شکل تو خالی است که برای انتقال جریان سیالاتی مانند آب و گاز که در تأسیسات ساختمانهای مسکونی و محیطهای بزرگ صنعتی نصب میشود. کارخانجات تولید پایپ، در مراحل تولید از موادی مانند آهن، پلاستیک، فولاد و مواد پلیمری استفاده میکنند. هر کدام از لولهها با توجه به جنس و مواد اولیه، کاربرد خاص خود را دارند که در ادامه در مورد هر کدام از آنها توضیح خواهیم داد.
کاربرد لولهها در صنایع مختلف و ساختمان سازی
همان طور که میدانید لولهها یکی از کاربردیترین ابزارهای پیرامون ما هستند که میتوانند مایعات و گازها را به خوبی از خود عبور دهند. لولههایی که در زمینه انتقال مایعات استفاده میشوند، معمولاً مواد بهداشتی مثل آب را از جایی به جایی دیگر انتقال میدهند. کارخانجات برای ساخت لولههایی با این عملکرد از مواد اولیه پلاستیکی و فلزی استفاده میکنند. سایر مدلهای برای انتقال پسماندهای شهری و مواد شیمیایی کارخانههای صنعتی کاربرد دارند، جنس این گونه پایپها از فولاد و پلی اتیلن میباشد.
انواع لوله و اتصالات آن
پایپهای با توجه به مواد سازنده و کاربردهایی که دارند، در اندازهها و قطرهای گوناگونی تولید میشوند، نامی یا سایز قطر خارجی لولهها یکی از معیارها و مشخصات بسیار مهمی است که با قدرت دوام و فشار پایپها ارتباط مستقیم دارد. به همین کارخانههای تولید لوله، این وسیله کارآمد را از کوچکترین سایز یعنی ۳ اینچ تا بزرگترین اندازه قطر یعنی ۶۵ اینچ تولید میکنند. پایپها با توجه به اندازه قطر و مشخصاتی که دارند در بخشهای مختلف قابل استفاده میباشند
لوله پلیمری چیست؟
پایپهای پلیمری، پایپهایی هستند که با توجه خواص و مشخصاتی که دارند، در حال حاضر در صنایع مختلف و تأسیسات انواع ساختمان استفاده میشوند. این مدل از تیوپها به واسطه مواد اولیهای در مراحل تولید آنها استفاده شده است، از خواص فیزیکی و شیمیایی بالایی پشتیبانی میکنند. همین امر باعث شده تا مورد توجه بسیاری تولیدکنندگان و مصرف کنندگان قرار بگیرند.
مزایای لولههای پلیمری
تیوپهای پلیمری یکی از بهترین گزینهها برای پایپهای فلزی میباشند، چرا که Pipهای فلزی در مدت زمان بسیار کوتاهی زنگ میزنند و دچار خوردگی میشوند. تیوپهای پلاستیکی علاوه بر این که سبک هستند، بلکه قیمت بسیار ارزانی دارند و نصب آنها در کوتاهترین زمان ممکن صورت میگیرد. Pipهای پلیمری معمولاً با افت فشار مواجه نمیشوند، انعطاف پذیری آنها بالا است و به خوبی فرم میگیرند، از همه مهمتر این که، نارسانای الکتریسیته هستند و از خواص بهداشتی مثل مقاومت و استحکام در مقابل خطرات میکروبیولوژی و رسوب پذیری برخوردارند.
کاربردهای لولههای پلیمری
Pipهای پلیمری، در سیستمهای آبرسانی و آبیاری، زمینهای باغبانی و کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرند. همچنین در بخشهای مرتبط با فاضلابهای شهری، تأمین آب باغات، کارخانجات صنعتی، دامداری، مواد شیمیایی و صنعتی، فرآوردههای غذایی و … کاربرد زیادی دارند. در حال حاضر میتوان از پایپهای پلیمری به جای لولههای گالوانیزه در تأسیسات برای انتقال آب سرد و گرم استفاده کرد.
انواع لوله پلیمری
نخستین Pip پلیمری که تولید شد، به عنوان نیترات سلولز مورد استفاده قرار گرفت. سپس مدلهای مختلف آن مانند لوله نایلون، پلی اتیلن، پلیپروپیلن، پلی بوتیلن و تیوپهای پلیمر کریستال مایع ساخته شدند. انواع پایپهای پلیمری عبارتاند از، لوله پلی اتیلن PE، لوله پی وی سی یا پلی وینیل کلراید PVC، لوله پلیپروپیلن PP و لوله پلی بوتیلن PB. در ادامه هر کدام از این لوله را معرفی خواهیم کرد
لوله پلی اتیلن
Pipهای پلی اتیلن، پایپهایی هستند که میتوان از آنها چند نوع لوله پلیمری با مصرف بالا ساخت. مهمترین آنها پایپ پلی اتیلن مشبک میباشد که با نماد اختصاری PEX معرفی میشود. بسیاری از سازندگان و طراحان از این لولهها در سیستمهای گرمایش از کف استفاده میکنند، چرا که در مقابل حرارت و فشار زیاد تحمل زیادی دارند و در برابر ضربه، مقاومت و استحکام خوبی از خود نشان میدهند.
پلی اتیلنها برای استفاده در سیستمهای لوله کشی گرم مناسب نیستند. تنها میتوان از آنها برای انتقال آب سرد استفاده کرد. اگر میخواهید درباره قیمتهای لوله پلی اتیلن اطلاعات خوبی بهدست آورید، میتوانید به صفحه لیست قیمت پلی ران بروید.
لوله پروپیلن
لولههای پروپیلن با لولههای PVC کاربرد مشابهی دارند، البته با کمی اختلاف، پروپیلنها از مقاومت و کارایی بیشتری برخوردار هستند. طول عمر پایپهای پروپیلن به پنجاه سال میرسد. این لوله اتصالات بسیار متنوعی دارد و امروزه مورد توجه بسیاری از اهالی صنعت و ساختمان سازی قرار گرفته است. پروپیلنها انواع مختلفی دارند که شامل هموپلیمر، کوپلیمر ضربهای و کوپلیمر اندام میشوند.
نظری نیست.